Visserij

In transitie

Welkom bij OVIS

OVIS ondersteunt sinds 2022 de Belgische zeevisserijsector door het financieren van collectieve projecten die bijdragen aan verduurzaming, innovatie en de veiligheid van de hele visserijketen.

Nieuwe projectaanvraag

Klik op de onderstaande figuur om de aanvraag voor uw project bij OVIS op te starten.

E-Loket

Het indienen van projecten en betalingsaanvragen verloopt exclusief via het e-loket van de vzw. Enkel gedurende open calls kunnen projectvoorstellen worden ingediend; betalingsaanvragen zijn doorlopend welkom.

 

Blue wave Blue wave Blue wave

Projecten

Cras ultricies ligula sed magna dictum porta.

© Maritiem Instituut Mercator

Innovatie Simulator Mercator

OVIS helpt de simulatorklas op het Maritiem Instituut Mercator, België's enige zeevisserijschool, uit te breiden en vernieuwen. Dit nieuwe materiaal stelt leerlingen in staat om complexe situaties in een veilige omgeving realistisch te simuleren.
© VLAM

Afzetbevordering: vis van bij ons

Via radiospots, workshops in horecascholen & een uitgekiend communicatieplan wil het VLAM in deze consumentencampagne seizoensgebonden vis, duurzame visserijpraktijken en sectorinnovatie promoten.

TIP-TOP

In TIP-TOP richt het ILVO zich op verder onderzoek en ontwikkeling van innovaties in de passieve visserij, door onder meer met licht, geluid en geurstoffen te experimenteren op commerciële doelsoorten.
Blue wave Blue wave Blue wave